Wie ik ben?

Al twintig jaar begeleid ik jonge mensen door hun stormachtige tienerjaren heen. Dit doe ik als mens, docent Nederlands, mentor, faalangstrainer, dyslexiecoach en counselor. Als aanspreekpunt voor de meest uiteenlopende leer- en leefproblemen heb ik ervaren dat niet iedereen zich gehoord en gezien voelt in de reguliere gezondheidszorg. Soms helpt het niet (meer) om te praten over waar je tegenaan loopt of nog meer te oefenen wat je lastig vindt en moet je op zoek gaan naar een alternatief. Die alternatieven heb ik achtereenvolgens gevonden in BrainGym, waar dyslectische en faalangstige leerlingen veel baat bij hebben, Multidimensionale kinesiologie en Pranic Healing. Uiteraard heb ik als mooie aanvulling ook de vereiste beroepsopleidingen Medische en Psychosociale basiskennis voltooid. Daarmee zet ik de ander in zijn eigen kracht. Want uiteindelijk kan alleen jijzelf de obstakels in jouw leven overwinnen.

Natuurlijk ben ik ook maar een mens en spreek ik uit eigen ervaring. Ook ik heb de nodige hobbels en bobbels op mijn pad gehad. Gelukkig heeft mijn eigen-wijsheid me op het pad van de complementaire zorg gebracht. Voor sommige van mijn klachten of die van mijn kinderen had de reguliere zorg geen heilzame oplossing, waardoor ik noodgedwongen op zoek moest gaan naar een alternatief.

Daarnaast heb ik ook ervaren dat complementaire zorg niet voor niets zo heet. Bij sommige heftige en levensbedreigende kwalen kun je nu eenmaal niet om de reguliere zorg heen en ben je ontzettend dankbaar voor de medische behandeling die geboden kan worden. De complementaire zorg kan dan het helings- en genezingsproces enorm ondersteunen. Het bewustworden van waarom je de ziekte/klacht hebt ontwikkeld en het doorbreken van ziekmakende patronen in je leven, zorgen ervoor dat je systeem niet meer opnieuw hoeft te schreeuwen om aandacht. En ik kan het weten, want ik ben het levende bewijs!

Bij mij kun je het niet goed of fout doen. Ook hoef je je best niet te doen. Je hoeft alleen maar te zijn. Ieder is een mens dat op reis is in het leven en je mag zelf kiezen of je het vliegtuig pakt of liever een voettocht maakt. Het mag een rechtstreekse vlucht zijn of eentje met tussenstops en omwegen. Jij bent je eigen bestemming en jij bepaalt je eigen reisplan.