Examenvrees of faalangst is de angst om op het examen/proefwerk te mislukken, waardoor het normale denken wordt geblokkeerd en lagere resultaten worden behaald dan verwacht mocht worden. Ieder mens kent een gezonde spanning als hij iets moet gaan doen wat heel belangrijk is of waar veel van afhangt. Deze spanning helpt je om alert te zijn en te blijven en je goed te kunnen concentreren en te presteren. Bij examenvrees of faalangst is die spanning om te falen/mislukken zo groot dat de angst de overhand krijgt waardoor je niet meer (goed) kunt presteren. Alle tijd en energie gaan in de angstgedachten zitten, waardoor je niet meer je eigenlijke taak (leren en examens maken) kunt uitvoeren. Je slaat dan tijdens je toets dicht of je kunt de leerstof niet meer opnemen.

Als we het hebben over examens kun je daar maanden van tevoren al bang voor zijn. Alleen al van het woord examen word je naar. Er hangt zo veel van af. Iedereen in je omgeving herinnert je er voortdurend aan. En zo beheerst angst voor je examens je dagelijks leven. Je bent humeurig, hebt een gespannen lijf, huilbuien en je ziet door de bomen het bos niet meer.

Ik kan je handvatten aanreiken om met examenvrees en faalangst om te gaan. Daardoor verdwijnt de examenvrees niet per se helemaal, maar het haalt wel de scherpe randjes van je angst af.

Deze training is het prettigst om in groepsverband te doen, omdat je bij elkaar heel veel punten herkenning ziet en je van elkaar kunt leren. Je ervaart dan ook dat je echt niet de enige bent die hiermee worstelt. Ik werk dan met een groep van hooguit 6 mensen. De training bestaat uit 7 bijeenkomsten van ongeveer een uur.

Een training kost € 325,00.

Uiteraard kan ik je tegen het reguliere tarief individueel begeleiden als daar je voorkeur naar uit gaat. Het aantal bijeenkomsten zal dan minder zijn. We zouden dan ook van de BrainGym®-technieken gebruik kunnen maken.